dialoog_blauw.png

OVER ONS LOGO

Van bij de start van DIALOOG willen we iedereen mee betrekken: burgers, slachtoffers en daders. We gaan voor zo breed mogelijk én zo participatief mogelijk.

Dus ook voor de ontwikkeling van ons logo!

De aanloop

Oké. Fel idee. Maar hoe begin je daaraan? Hoe breng je een complex thema als ‘herstel’ aan de man (of vrouw)? Hoe laat je mensen in aanraking komen met en nadenken over maatschappelijke thema’s? Dat kan via activiteiten: publieke debatten, burgerpanels, podcasts en activiteiten buiten en binnen de muren. 

Maar daarnaast willen we ook een 'ruimte' waar mensen op hun ritme over het thema kunnen lezen, stof krijgen om over na te denken, de volgende activiteit kunnen inplannen, … 

Een website dus.
Met een herkenbaar logo.

f4bf4bbd6fa1b64b06eaec641d2c2dd3.gif

De sprong

In de ontwikkeling van ons logo werden gedetineerden uit de Vlaamse en Brusselse gevangenissen uitgenodigd om mee na te denken over hoe ons logo er zou kunnen uit zien. We vroegen wat ‘dialoog’ voor hen betekent, waar het hen aan doet denken en hoe zij het zouden weergeven in een logo.

De gedetineerden zijn er creatief en inventief mee omgesprongen, een verscheidenheid in ontwerpen is hiervan het resultaat.

We kregen inzendingen vanuit drie verschillende gevangenissen en kozen er die tekening uit die volgens ons echt verbeeld wat DIALOOG is en kan worden. Die tekening werd vervolgens door onze vormgever Astrid Fieuws grafisch op punt gezet. 

De landing

Ons logo is dynamisch en heeft een sterk menselijk aspect. 

Een gezicht, een persoon, iemand die net een ingeving kreeg of misschien zelfs goed nieuws. Of zijn het twee gezichten? En wie kijkt naar wie? Een hand ook. Die slaat? Die wordt aangereikt? Of als handen die in elkaar geslagen worden om samen verder te kunnen gaan, in dialoog.

Dank je wel aan de gedetineerden die mee wilden nadenken over het logo en hopen zo al een eerste zaadje te hebben geplant richting herstel!